Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur. Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.
Radio Ruby is een internationale online radio, hij brengt u muziek die vaak links wordt gelaten door reguliere zenders waaronder ook onze Vlaamse artiesten.An Pierlé gaat Nederlandstalig.

An-Pierl.jpg

Met de nieuwe Nederlandstalige single "Lieveling" brengt van An Pierlé een opmerkelijke wending in haar repertoire teweeg. Zegt zij het Engelstalige genre voorgoed vaarwel?

An Pierlé werd bekend door haar optreden in Humo’s Rock Rally in 1996. met een persiflage van 'Are Friends Electric' van Tubeway Army. Later bracht ze het album 'Mud Stories' uit, waarop de piano en zang sterk aanwezig waren. Met opvolger 'Helium Sunset' werden daar gitaren en drums aan toegevoegd. De zangeres schopte het ook tot stadscomponist van Gent en schreef de soundtrack voor de film ‘Le Tout Nouveau Testament’.

Pierlé brak ook internationaal door (vooral in Nederland en Frankrijk) en een lange tour periode volgde.
Het meisje dat steeds op een zitbal balanceerde aan de piano, rolt nu tezamen met Koen Gisen het nederlandstalig repertoire in. Ze bewerkten goede teksten van dichters en schrijvers die ze bewonderen of intrigerend vonden. Producer Koen Gisen werkte samen met onder meer met Dans Dans, Flying Horseman, SCHNTZL en An Pierlé zelf.

Het nummer "Lieveling" is wellicht het begin van een hele reeks Nederlandstalige nummers.
Tezamen met Christophe Vekeman en Peter Terrin als partners dagen An en Koen de poëtische geletterden onder ons uit. Deze moeten een tekst te schrijven die de ziel moet worden van een compositie. Een combinatie die niet altijd gemakkelijk bleek te zijn. Niet alle schrijvers van Poëzie zijn vertrouwd met zang en melodie.
Toch zijn de resultaten vaak verrassende mooie combinaties... Oordeel zelf en beluister de videoclip...

Cover Single:
An-pierl-cover.jpg

 

 

 

 

 

 Videoclip
:


(Albuy)

0
0
0
s2smodern