Onze Vlaamse artiesten zijn ook een deel van onze Cultuur.
Vandaar dat we op deze pagina aandacht besteden aan talenten uit onze streken.

Artiesten

Nieuwe single 'Don't want to be forgotten' door Maurice Paton !

Maurice_Paton.jpg

Maurice Paton verdiende zijn sporen als basgitarist in een aantal rock en pop bandjes in de jaren ' 80 en in de vroege jaren ' 90.
Hij doorkruiste hiermee zowel Noord-Engeland als de hoofdstad Londen.
Later ging hij zich meer en meer toeleggen op het schrijven van songs en bouwde hij zijn eigen studio om deze liedjes zelf op te nemen.
Zijn doel is zoveel mogelijk mensen te bereiken en een carrière als songwriter uit te stippelen.
Zijn nieuwste compositie is 'Don't want to be forgotten', een prima uptempo nummer wat direct opvalt en in de oren blijft hangen.

0
0
0
s2smodern

Mike Grondy brengt nieuwe single met hoog apres-ski gehalte uit.

Mike_Grondy.jpg

Met zijn nieuwe single ‘Ad Fundum’ heeft Mike Grondy een kanjer van een ambiance-single uitgebracht met een hoog après-ski gehalte. Met deze forse meezinger zal hij ongetwijfeld scoren en dat niet alleen op vele radiostations en in hitlijsten,  maar ook tijdens zijn vele optredens.
Mike kijkt zelfs nu al uit naar de Wieze Oktoberfeesten,  waar dit liedje zeker uitbundig zal meegebruld worden door de massa feestvierders die er van uit alle windstreken naar toe komen.

Deze nieuwe single zal hij aan het publiek voorstellen op 24 maart in ‘De Schakel’ in Tienen. Ook de nieuwe single van zijn levenspartner Andrea Schön ‘Es ist Liebe’ wordt er tegelijkertijd voorgesteld tijdens hun evenement: ‘Op de koffie bij Mike & Andrea’.
Er staan dit jaar een massa optredens en evenementen op de agenda van dit showkoppel,  dat op 10 augustus de grote stap naar het huwelijksbootje zet, waarover later meer uitgebreid nieuws.
Ondertussen is het meebrullen geblazen met Mike Grondy zijn ‘Ad Fundum’,  dat uitgegeven wordt bij D & V en verkrijgbaar is bij alle belangrijke internet portals.

0
0
0
s2smodern

Anderea Schôn brengt nieuwe single uit met 'Es Ist Liebe'.

Andea_schon.jpg

Met haar nieuwe single ‘Es ist Liebe’ zet Andrea Schön opnieuw een stap voorwaarts in haar reeds gevulde zangcarrière. Met dit liedje brengt zij een opvallend opgewekt deuntje dat zeker als een van haar beste opnames mag beschouwd worden. Opmerkelijk is ook dat zij de tekst zelf schreef.
Andrea heeft inmiddels een lange weg afgelegd als zangeres en kwam vooral de laatste paar jaar tot volle ontplooiing. Haar optredens agenda staat bomvol, hetgeen zij te danken heeft aan diverse positieve elementen, zoals het feit dat zij diverse showformules kan aanbieden waarbij zij zowel solo als in combinatie met haar levenspartner Mike Grondy optreedt. Andrea is van Duitse afkomst maar heeft al sinds jaren haar vaste stek in Vlaanderen gevonden. Haar optredens onderscheiden zich door het feit dat zij als enige Vlaamse zangeres een commercieel Duitstalig repertoire brengt, daarbij gekleed in een kledingstijl die qua imago doet denken aan de Duitse en Oostenrijkse schlager parades. Het is zeker geen geheim dat deze muziekstijl enorm populair is in Vlaanderen.
Doordat zij haar vele contacten in Duitsland nog steeds onderhoudt zal haar nieuwe single ook daar op vele radiostations te horen zijn.

0
0
0
s2smodern

Hanny D brengt 'Lollipop' weer tot leven...

Hanny_D_lolipop.jpg

Met haar nieuwe single ‘Lollipop’ is Hanny-D toe aan een nieuwe single en dat terwijl haar vorige opname ‘Tranen liegen niet’ na vier maanden nog steeds in de running is bij heel wat radiostations en in diverse hitlijsten.  De zangeres moest het een tijdje wat kalmer aan doen wegens een zware medische ingreep,  maar deed ondertussen toch weer haar intrede op verschillende podia in Vlaanderen. Voor een nieuwe opname wil ze toch graag nog een tijdje wachten tot zij helemaal pico-bello is. Als alles naar wens verloopt hoopt zij om tegen het einde van dit jaar met een nieuw album op de markt te komen.
‘Lollipop’ klinkt van bij de eerste noten bekend in de oren,  aangezien het een bewerking is van een oude wereldhit,  die Hanny-D weer in haar geheel eigen stijl wist om te buigen tot een frisse Vlaamse cover die uitgegeven wordt door D & V en verkrijgbaar is bij de gekende internet portals.

0
0
0
s2smodern

Joe Leed stelt nieuwe melancholische single voor.

Joe_Leed.jpg

Bezige bij Joe Leed is terug met een nieuwe single: ‘Harten breken veel te snel’.
Dat Joe er een recordtempo op nahoudt, valt niet te ontkennen wanneer je merkt dat hij in amper een klein anderhalf jaar zo’n 15 nieuwe opnames heeft volbracht.
Dit nieuwe nummer heeft samen met Joe’s vorige single ‘Meisje uit een ver verleden’ een melancholische inslag en dat heeft alles te maken met levenservaringen die de zanger tot op heden nog raken.
Leed is echter geen sombere man en belooft als volgende single een vrolijk uptempo-nummer met een optimistische boodschap!

0
0
0
s2smodern

Karina brengt Jazzy versie van Vlaamse oldie.

Karina.jpg

Terwijl haar vorige single ‘Een stukje hemel’ na drie maanden nog steeds volop aan bod komt op radio en in de hitlijsten,  pakt zangeres Karina uit met een nieuwe parel.
‘Met je handen’ is de titel van haar nieuwe single waarmee ze op de ingeslagen jazzy-weg verder gaat. Bij velen zal dit liedje nog een belletje doen rinkelen,  want het was in 1958 een grote hit voor Jean Walter,  die in die tijd een absolute topvedette was in Vlaanderen.  Maar niet alleen in onze contreien is dit liedje bekend, want het verscheen ook op de internationale markt,  waar het gezongen werd door diverse artiesten. Heel opmerkelijk is de parodie die The Sex Pistols ervan maakten onder de titel ‘You need feet’.
De nieuwe versie van Karina onderscheidt zich vooral op gebied van de uitwerking van het arrangement van Johan Engels,  dat een iets meer jazzy-swing versie is die eerder een Big Band gevoel creëert,  waardoor het wat opener en breder klinkt,  in combinatie met de stem van Karina,  die het momenteel als enige aandurft om jazz-nummers in het Vlaams uit te brengen op cd.
Inmiddels is er eveneens een clip gemaakt die te bekijken is op YouTube en via de sociale media.
‘Met je handen’ werd opgenomen bij Noloxbox in een productie van Johan Engels en wordt uitgegeven door D & V.                                           

0
0
0
s2smodern